Trimkursen 19 januari 2019

 

 

Som vanligt hölls Springer Syd’s trimkurs i Södra Rörums Bygdegård ”Husaren”. På förmiddagen anlände sex rufsiga och långhåriga springer spaniels med fem tillhörande ägare. Alla hade olika erfarenhet av trimning och vissa gick till kursen för andra gången för att finslipa sina kunskaper.

 

 

 

Kursledare var Betina (Kennel Three Hill’s) och Eva-Marie (Kennel Art-Wave’s). Under dagen gick Betina och Eva-Marie igenom varje moment i trimningen. Tassar och hasor först – kursledarna visade, sedan fixade deltagarna tassarna på sina hundar medan Betina och Eva-Marie gick runt och visade och hjälpte till och gav många bra tips. Det finns ju inte ett sätt som är det ”enda rätta” utan det finns fler vägar….

 

 

Under dagen klipptes det, effilerades, kardades, maskinklipptes det…. Och till slut var tassar, hasor, aktern, svansen, fronten, öronen…. Ja, hela vovven var fin och färdig!

 

Jonas klippte mest, han klippte två hundar!

 

Meja med matte Ann!

 

Dagen avslutades med en gemensam bedömning av alla hundarna, där kursledarna berättade vad som var bra och vad som kanske kunde ha blivit ännu bättre.

Det här var långhårigt!

 

Samma hund efter trimning - så fint det blev!

Betina blev nöjd!

 

 

 

 

 

Man kunde förstå att Eva-Marie och Betina var mycket nöjda med sina ”elever” för dagen.

Ja, hundarna blev väldigt stiliga! 

Sedan fick hundarna vila och vi avrundade dagen med en fika. 

 

Sen åkte fem duktiga men trötta ägare hem med väldigt stiliga men trötta hundar!

Det är slitsamt att gå kurs!