SPRINGERNS DAG

Långfredag 30 mars 2018

 Foto: Peter Bauer 2018

  

Tack till alla som kom och hade kul med oss denna soliga och vackra dag i skånska Saxtorp! Det var vår i luften, åtminstone om man kände efter ordentligt… Cirka 60 personer och 30 hundar var på plats! Fantastiskt!

 

Grillen gick varm så alla kunde få lite mat i magen, kaffe och kaka fanns också. Det "provades - på" för fullt med både viltspår och agility.

 

Lite lek fanns också med på programmet. Och mingel!

 

 

Årets Springer i Syd 2017: Pussentorpets Moonraker. Foto: Marica Teir

 

Springerklubben Syd delade ut diplom till framgångsrika hundar bl a ”Årets Springer i Syd”, ”Årets Viltspårspringer i Syd” etc. Mer om detta kan läsas under Aktiviteter-Springerns Dag-Diplom 2018 här på hemsidan.

 

"Jubilarer” skulle firas: i år var det Jens Karlsson, Kennel Art Wave's som firade 20-årsjubileum och Eva Frisk, Kennel Beeline, som firade 40 år som uppfödare av Engelsk Springer Spaniel. Tyvärr hade Eva fått förhinder men Jens Karlsson kom och blev uppvaktad.

 

Så var det dags för ”stövelkastningen” som fanns för både barn och vuxna.

Tävlingarna bjöd på spännande inslag: Stöveln flög sin egen väg och hamnade mitt i korvgrillen så att korvarna for åt alla håll… när korvarna väl hade svalnat fick hundarna ett skrovmål!

Årets vinnare i vuxenklassen blev Alexander Sneckenborg med 6,2 meter och i barnklassen blev det My som vann med 13,1 meter! Grattis till er båda! Bra jobbat alla som ställde upp även om det inte var så lätt som man inbillar sig!

 

Sist men inte minst, Springerracet!!!!! Det gick som vanligt i full fart nerför backen. I år blev det 3 hundar i finalen men det gick bra ändå. Det är ju inte alltid den snabbaste hunden som vinner.... Alla hundar springer inte heller raka vägen till husse/matte…. Det finns dofter på vägen… .Vinnaren i racet blev ”Penny” Art-Wave's Penny For Your Thoughts med matte Eva Bergstrand, 2:a blev "Dolly" Baggbo Blue Point med matte Marie Bauer och 3:a blev "Gry" Ziridas Gorgeous Gry Av Pronto med husse Micke Steinert.

 

Dagen slutade med prisutdelning av Stövelkastningen och Springer racet.

 

Bilder och film finns att se i "Galleriet"!

 

Det är ett år till nästa gång vi ses i Saxtorp - Långfredag som alltid!

 

 

Avslutningsvis vill vi tacka våra sponsorer som bidragit till lotterivinster mm på Springerns Dag!

Tack till:

 

AGRIA

Bratt Pets

Baggbo Lamm

Djursjukhuset i Malmö

R-Golv i Skaraborg

Kennel My Call

Pernillas Keramik