Springerklubben Syd

Så här gick det till på Nybörjarprovet den 3:e september!

Lördagen den 3 september var det dags för Springer Syd’s Jaktprov för Spaniel: Nybörjarprov A.

Det var en förväntansfull samling av både hundar, hundförare och funktionärer som samlades utanför Klippan hos Bo som är markägare.  Det var tre hundar med förare som var anmälda till provet och domare för dagen var Torbjörn Augustinsson.

Dagen inleddes med samling för samtliga för genomgång av provet. Sen var det dags att plocka ut hundarna. Alla hundar går med sin förare under hela provet, men de startar en och en och då går övriga en bit längre bak.

Alla hundar fick göra två sök var där domaren dömde jaktlust, fart, stil och samarbete mellan hund och förare.

Vidare fick sen alla möjlighet att stöta fågel och då var stadga och lydnad i fokus. Som avslutande moment stod apporteringen i fokus och det som bedömdes var skottfasthet, markeringsförmåga, upphämtning, och avlämning.

Alla momenten bedöms av domaren enligt en skala från 1 till 5. Det krävs minst en 2:a för att bli godkänd. Det är mycket som ska stämma för att man ska bli godkänd och denna dag blev 2 av 3 ekipage godkända. Stort grattis till dem!

Sammanfattningsvis var det en härlig dag med fantastiskt väder, fina marker, trevliga hundar och förare!

Stort tack till vår domare Torbjörn, som tog sig hela vägen till Skåne från Strängnäs för att döma samt Bo, för att vi fick använda dina fina marker!

Dela med dig av vår sida!